ZONDER DEZE 5 PRINCIPES GEEN SUCCES - Kelly Weekers - ondernemerscoach en bestseller auteur
was successfully added to your cart.

Winkelmand

1 op de 5 zelfstandige ondernemers haalt het tweede jaar niet en 1 op de 3 redt het 5e jaar ondernemen niet. Waar ligt dit aan? Waar gaat het mis? Ik heb een aantal punten opgeschreven waar ik het vaak fout zie gaan. In de eerste plaats is het belangrijk dat je echt een talent of expertise hebt en mensen dus oprecht kan helpen. En dan maakt het niet uit of jij een expertise hebt als top digitale beveiliger van data bij bedrijven of loodgieter. In beide gevallen lost jouw dienst een probleem op, hoe klein of groot dat probleem ook is. Voor welk probleem je moet kiezen? Vaak kijken ondernemers vanuit eigen behoeftes maar het is essentieel om juist te kijken of er een probleem in de markt is wat jij kan oplossen! En als je product niet wordt verkocht moet je je afvragen of de markt niet te klein is en of je de juiste insteek hebt in plaats van klagen over het feit ‘de economie slecht is’ of iets in die richting.

Een aantal basistips die ik ondernemers meegeef in mijn jaartrajecten om succesvol te gaan ondernemen zijn de volgende: 

1) Discipline

Zonder discipline geen succes. Op de dagen dat je werkt ga je voor 100% voor je onderneming. Ook wanneer je geen zin hebt. Ook wanneer je geen inspiratie hebt. Ook wanneer je juist wél al succes hebt. Ik zie te vaak ondernemers die een paar maanden hoge winst halen en daardoor hun focus loslaten wat tot gevolg heeft dat er ineens geen nieuwe klanten meer komen en er een panieksituatie ontstaat. Of die zich niet geïnspireerd of gemotiveerd voelen en dan maar niets doen. Discipline en werkethiek tonen tijdens de ups en de downs is allesbepalend!  

2) Focus

Focus heeft vaak te maken wat je negeert, waar je nee tegen zegt. Onze wereld is enorm druk, je moet leren de ruis te blokken zodat je je kan focussen op wat belangrijk voor je is. Bepaal voor jezelf wat jouw 4 belangrijkste focuspunten zijn om langdurig succes te hebben. Waar ga je je op richten wat concrete business oplevert? En waarop juist niet? Alle ondernemers geef ik het document met mijn exacte wekelijkse aanvalsplan met focuspunten wat zij vervolgens samen met mij aanscherpen richting hun onderneming. Zonder focus geen succes, dus werk elke dag op je focuspunten en wijk er niet vanaf! En door het werken met een aanvalsplan krijg je door die focus ook weer vrije tijd. Werk is werk en privé is privé. Vrijheid van ondernemerschap valt of staat met die balans. 

3) Keuzes maken

Ondernemen is hard werken en tuurlijk kun je dit op een slimme manier inrichten maar dat inrichten gaat niet vanzelf. Dat betekent ook als je jouw winst van die maand nog niet hebt kunnen behalen je nee moet zeggen tegen die Netflix avond om klanten te gaan genereren. Je niet naar dat feestje kan, omdat je nog gesprekken moet voeren met potentiele klanten. Het is kiezen voor de dingen die je misschien op de korte termijn minder leuk zal vinden, maar je op de lange termijn je successen laten behalen. Succesvol ondernemen is niet altijd leuk of makkelijk, dan deed iedereen het wel! 

4) Consistentie

Als je jouw hypothese van jouw dienst of product hebt getest, blijf doorzetten en eraan werken. Laat je niet afleiden door meningen van anderen, of wanneer het een maand tegenzit. Als het fundament van je bedrijf stevig staat en de dienst die je levert een goede is dan komen die klanten écht. Blijf consistent bezig met je strategie en de successen zullen volgen. Leer de negatieve stem die jou aan het twijfelen brengt te blokken. Jouw mindset maakt je of breekt je! 

5) Hulptroepen

Besef dat je niet alles alleen kan dus vraag om hulp zodat jij weet wat het fundament van je bedrijf is, waarop jij je moet richten om structureel jouw droomklanten binnen te halen en wat jouw focuspunten zijn als ondernemer. Diegenen die denken dat ze geen hulp nodig hebben zijn ook diegenen die nooit verder zullen komen. Leren is excelleren! 

Wil jij weten hoe jij een enorm winstgevende onderneming kan hebben en binnen 42 dagen je eerste high-level klant binnenhaalt? Hoe je in vrijheid kan en ook blijft ondernemen? En hoe je gefocust je dromen kan realiseren door middel van het volgen van een concreet stappenplan?  Volg dan mijn gratis training via deze link. 

Leave a Reply