WERKEN & MOEDERSCHAP, NIET ALTIJD EEN MAKKELIJKE COMBINATIE - Kelly Weekers - ondernemerscoach en bestseller auteur
was successfully added to your cart.

Winkelmand

Ik krijg vaak de vraag of ik me schuldig voel naar mijn dochter toe vanwege mijn carriere. Of jawel, de opmerking: waarom zou je werken, je hebt het toch niet nodig met een succesvolle partner?

Ten eerste: waarom worden deze vragen altijd gedropt bij werkende vrouwen en vrijwel niet bij werkende mannen? En ten tweede: werken hoeft toch niet uitsluitend met geld te maken te hebben? Jawel, er zijn mensen die gewoon heel blij worden van wat ze doen. Die hebben het óók emotioneel nodig.

Ambitie zit al van jongs af aan in mij. Ik móet werken. Ik wíl ondernemen. En ook wil ik altijd op mijn eigen benen kunnen staan. Dat geeft mij rust en de vrijheid mijn leven in te richten hoe ik dat wil. En dat verdwijnt bij mij niet met de komst van een partner. En ook niet met de komst van een kleintje, al zoek ik dan natuurlijk ook naar een nieuwe balans om het allemaal zo goed mogelijk invulling te geven. Omdat ik óók genoeg tijd met haar wil hebben. Dus nee, me schuldig voelen over hoe ik het aanpak doe ik niet.

Geloof ik kan je op tig manieren een goede moeder zijn, of je nu fulltime werkt, fulltime moeder bent of alles ertussenin. We proberen allemaal datgene te doen waarvan we denken dat het het beste is voor onze kroost. En ik hoop op deze manier een voorbeeld voor mijn dochter te kunnen zijn. Ik wil haar laten zien dat ze kan zijn wie zij wilt zijn en dat ze kan bereiken wat ze wilt bereiken wanneer ze ergens voor gaat. En ik wil dat ze dat weet, niet omdat ik het haar keer op keer vertel, maar omdat ik het haar keer op keer laat zien.

 

Kelly Weekers

Leave a Reply