Mijn leermoment en focus voor 2020 - Kelly Weekers - ondernemerscoach en bestseller auteur
was successfully added to your cart.

Winkelmand

2019 kende voor mij vele hoogtepunten en ook wat dieptepunten en daarom ben ik blij dat ik de laatste weken van het jaar heel positief en met genoeg rust kan gaan afsluiten.

Mijn grootste leermoment van afgelopen jaar zakelijk gezien is toch wel dat je echt moet zaaien voordat je kan oogsten. De afgelopen jaren heb ik enorm hard gewerkt en ik heb het idee dat ik daar dit jaar pas echt de vruchten van aan het plukken ben. Dat ik sta waar ik jaren geleden wilde staan en dat ik volgend jaar niet meer hoef en ook niet wil groeien, maar wil vasthouden.

Ik heb geleerd dat er altijd wel meer is, alles groter kan, beter, en dat er altijd meer kansen zijn, maar wat wil ik echt? NIETS! Ik hoef niet meer, ik ben tevreden! Ik ben ondernemer in hart en nieren, dus dat wil ik zijn en blijven, maar ik weet ook dat ik nu tevreden ben met waar ik als ondernemer sta. Dat de focus gaat zijn dit te behouden en verder mijn tijd te besteden aan de mensen en dingen waar ik blij van word. En ook af en toe wat meer aan mezelf te denken.

In de afgelopen jaren was ik namelijk niet alleen ondernemer, maar ook moeder, partner, vriendin, zus, dochter, you name it. En om dit allemaal te kunnen doen heb ik niet altijd genoeg tijd gemaakt voor mezelf. Iets wat ik er graag voor over had en ook bewust deed, maar ik niet structureel wil blijven doen. Het nieuwe jaar wordt namelijk ook het jaar dat ik opnieuw moeder ga worden en daarom wil ik mijn tijd en energie op de juiste manier besteden. De eerste maanden zwangerschap doorkomen in een giga zakelijk drukte was echt pittig en ik word dan ook heel blij van het idee dat komend jaar een stuk rustiger gaat zijn. Oké, afgezien van een newborn in huis dan 😉

Door deze terugblik blijf ik het bizar vinden dat er 1,5 jaar geleden nog geen boeken van mij waren, en er nu twee zijn met meer dan 80.000 lezers. Dat ik honderden ondernemers heb gecoacht en ook volgend jaar weer ga coachen. Dat er volgend jaar nóg een boek en nóg een baby aan gaan komen. Maar vooral dat ik van dat alles enorm kan gaan genieten, omdat ik mijn agenda zo heb ingedeeld (o.a. door heel veel ‘nee’ te zeggen) dat ik bewust de tijd kan nemen voor alles, zonder mezelf daarvoor weg te hoeven cijferen.

Uiteindelijk is onze tijd alles, en we weten allemaal niet hoeveel we daarvan hebben, dus zorg dat je het besteedt aan de mensen en dingen die je tijd waard zijn!

Op een mooi 2020!

Kelly Weekers

Leave a Reply