1500 euro per maand is geen succesvolle onderneming! - Kelly Weekers - ondernemerscoach en bestseller auteur
was successfully added to your cart.

Winkelmand

Onlangs had ik (weer) een strategiegesprek met een coach die meer dan 10 certificeringen had. Hierin zaten niet alleen honderden uren tijd geïnvesteerd, maar ook duizenden euro’s. Om mij vervolgens te vertellen dat hij amper 1500 euro in de maand omzette.

Ik blijf het ongelofelijk vinden hoeveel tijd, energie en geld coaches en trainers blijven investeren in seminars en cursussen om hun vakkennis bij te scholen. Maar die vervolgens NOOIT investeren in het leren van de basisprincipes voor het runnen van een succesvolle onderneming. Zoals het gesprek aan kunnen gaan met een potentiële klant en duidelijk uiteen kunnen zetten waarom hun aanbod zo waardevol is. Hoe ze hun aanbod goed prijzen in plaats dat waardeloze uurtje factuurtje. Te begrijpen hoe ze ervoor zorgen dat ze ook elke week weer nieuwe potentiele klanten spreken om zo hun business draaiende te houden in plaats van te ‘hopen’ op een goede maand. En gratis sessies en e-books weg te gaan geven. Gewoon, de basis van het runnen van een onderneming! Want hoe je het ook went of keert, je bent niet alleen coach, je bent ook gewoon een ondernemer.

Het zijn deze fundamenten die een succesvolle business creëren voor coaches:

Mindset: leuk dat je veel weet over de mindset van je klant, maar jij moet het gaan toepassen op jezelf om JOUW doelen te gaan realiseren. JIJ moet gaan denken als een succesvolle ondernemer. JIJ moet je gaan voelen als een succesvolle ondernemer. JIJ moet gaan handelen als een succesvolle ondernemer.

Strategie: wat is precies de strategie die je nodig hebt om verkopen te genereren en winst te realiseren. Welk aanbod moet je hebben? Tegen welke prijs? Hoeveel klanten? Hoeveel gesprekken met potentiele klanten? Hoeveel leads?

Je gaat het écht niet redden door te blijven denken dat je gewoon meer kwalificaties moet hebben dan een andere coach. En hopen dat er vanzelf klanten gaan komen is ook sowieso een waardeloze strategie.

Coaches; het wordt echt tijd dat jullie de regie gaan pakken over jullie onderneming en niet alleen over die paar klanten die je ziet in je spreekkamer!

Middels mijn gratis online training deel ik de 6 belangrijkste tips om dat te realiseren! Klik hier om mijn training direct te volgen.

Leave a Reply